Over zijn werk

Na de dood van Harrie hebben wij, broers en zussen, zijn huis leeggemaakt.

Zoals reeds gemeld was hij tijdens zijn leven niet bepaald bezig geweest met zijn werk onder de mensen te brengen en te verkopen, dus wij zijn hierbij gestuit op een behoorlijke berg ‘materiaal’. Want Harrie werkte hard, was zeer productief en bovendien behept met een bewaardrang van alles wat door zijn handen was vormgegeven.

Dit bewaren deed hij gelukkig zeer overzichtelijk en het was voor ons niet moeilijk om de schilderijen en tekeningen die hijzelf de moeite waard vond, ‘officieel’ te rubriceren. In het algemeen hebben we zijn nummering (jaartal, T voor tekening, S voor schilderij, volgorde in dat jaar) overgenomen.

Een gedeelte van deze werken bieden we te koop aan. Belangstelling voor een werk? Neem s.v.p. contact met ons op via de knop “Belangstelling”.

Behalve deze tekeningen en schilderijen vonden we in het huis nog:

  • 25 jaar plakboeken over Tour de France en andere wielerevenementen
  • stapels kunstfoto’s van zijn hand op ansichtkaartformaat
  • tassen vol met schetsen, afgekeurd werk en probeersels in andere stijlen. De kwaliteit is wisselend en onderhevig aan subjectieve beoordeling, maar sommige stukken zijn bijzonder geslaagd.

Van al dit materiaal zullen we waarschijnlijk in de toekomst ook het een en ander gaan publiceren, zodra we met de familie hierin de juiste afwegingen hebben gemaakt.