Ode aan onze lieve Harrie

Wij hebben Harrie jaren geleden leren kennen via Graag Gedaan. Daar had hij een brief naar toe geschreven of hij niet geholpen kon worden met boodschappen doen. Dat heb ik opgepakt en ben langs Harrie gegaan. En zo deed ik wekelijks boodschappen voor hem. En dat ben ik blijven doen totdat meneer AH thuis de boodschappen ging bezorgen. En nog later ging Harrie zelf weer boodschappen doen, Had hij zijn angsten een heel stuk overwonnen. Keigoed van hem.

ode-aan-harrie-1

Inmiddels leerde hij ook Anton kennen die hij vaak om raad vroeg voor zijn computer en onze kinderen Nancy en Cindy en later ook onze schoonzonen Arjan en Rick.

En niet te vergeten toen onze dwergpapagaai Jago nog, is inmiddels overleden van ouderdom. Harrie heeft Jago nog meebegraven. Want elk jaar als wij met vakantie gingen paste hij op onze Jago, kon hij ook eens wat terugdoen vond hij.

We hebben in de loop der jaren een hechte warme vriendschap opgebouwd. Vaak ’s middags een kopje thee drinken en alle problemen van de wereld en in onze nabijheid bijkletsen. En bij ons kwam hij vaak ’s avonds even langs wippen voor een glaasje iets slechts zei hij dan altijd dus cola.

Ook sloeg Harrie geen een optreden over van onze Cindy en Rick met hun bands.

We hebben zoveel leuke herinneringen aan Harrie. Harrie leefde ook altijd heel erg mee met onze meiden. Is op de bruiloft geweest van onze Cindy. En in ons huis hangen ook heel wat tekeningen van Harrie die hij dan voor speciale gelegenheden maakte voor ons, zoals een mooi tekening als bedankje, daar plaagde hij mij altijd mee, omdat ik die in de tuin had staan.

ode-aan-harrie-2

En met onze 25jarige bruiloft had hij onze meiden en ons getekend.

In elke geval hebben wij warme herinneringen aan Harrie.

Elk jaar wilde Harrie dat ik tomatenplanten voor hem haalde en elk jaar moesten we wel op zoek gaan naar blauwe instapschoenen van stof.

Mailtje van Harrie:
Gisteren vergeten te vragen of jij weer van die zomerschoentjes voor mij op de kop kunt tikken. Je weet wel, maat 44 want dat kleedt mij zo slank af. Alvast kei bedankt.

We hebben ook veel gelachen en zijn verjaardagen (als hij het vierde, want hij hield niet zo van verjaardagen) waren altijd gezellig met de hele familie. We hebben zoveel warme herinneringen aan Harrie, eigenlijk teveel om zomaar even op papier te zetten. We zijn in elk geval blij dat Harrie ooit op ons pad is gekomen en dat zei Harrie ook vaak tegen ons.

Nog een van de mailtjes van Harrie
Hoe is het met de twee dappere dodo’s? Ben je al bezig met het winterlandschap binnenshuis? 

Weet jij een adres in de buurt waar ze ritssluitingen in leren jassen zetten? Ik heb iets gehoord over de Burg. van Hoofflaan maar weet het niet zeker.

En zou je – indien de gelegenheid zich voordoet – nog van die schoentjes voor mij kunnen bemachtigen die je altijd voor mij meebrengt?

Afgelopen vrijdag was Cindy weer keurig van de partij bij het optreden van ons Ruudje!

 

Mailtje van Harrie
Verdorie nog aan toe (en nu houd ik me heel erg in). Heb ik iedereen een link gestuurd maar de meeste mensen mogen mijn clip niet bekijken – het copyright van Bob Dylan’s nummer ligt bij Sony.

Vreemd genoeg kan het wel bekeken worden via Vimeo (Zie: Harrie als kunstenaar)

Mijn nogal gemeende verontschuldiging voor het ongemak!

 

 We missen hem dan ook best wel. Gaan nu maar regelmatig naar de Hoge Bocht zijn ‘tuintje’ bijhouden.

Lenie en Anton